Epoksi Kaymaz Zemin U.

 Teknik Bilgiler Özellikleri                         

Yüksek kimyasal ve mekanik dayanikliliga sahiptir. Solventsiz olusundan dolayi yangin tehlikesi yoktur.  Sert ve parlak bir yapiya sahip olup, kolay temizlenebilir, bakteri barindirmaz, tozumaz, sagliga zarari yoktur. Genlesmeye müsait zeminler için elastik yapida kaplama olmalidir.Tek katta 0,700-1,0 mm kalinlik elde edilir ki isçilikten ve zamandan tasarruf saglar. Ingiliz Standartlari BS 5493-1977 : KU1B/KF 1B (iki bilesenli, kimyasal ve fiziksel  etkenlere dayanikli Epoxy boya) sartlarina uygundur. 

 

Özgül Agirlik 
20ºC de 1.80 ±  0.05 kg/lt.
 
 
Kati Madde Miktari          
Hacmen % 100

 
Dayaniklilik                      
Kimyasal etkenler; Seyreltik asitlere, seyreltik ve konsantre alkalilere, temizlik deterjan ve dezenfektanlarina madensel yaglara, bitkisel ve hayvansal yaglara, tatli su ve deniz suyuna, mazot, benzin, jet yakiti(JP4), benzol, alkol ve birçok  solvente dayaniklidir. Mekanik etkenler; Forklift, kamyon, otomobil gibi her türlü lastik tekerlekli araçlar, transpalet gibi demir tekerlekli  tasiyicilarin sürtünmelerine, isletmelerde kullanilan depolama agirliklarina dayaniklidir.
 
 
 
Uygulama Sartlari  Yüzey Hazirligi
Yeni beton ve sapli yüzeylerin mutlaka 21 günlük kürlenme sürelerini tamamlamis olmasi gerekir. Kürlenmesi tamamlanan zeminden harç artigi ve diger artiklar temizlenmelidir. Eski beton ve sapli yüzey üzerindeki eski boya, kir, toz vs. gibi gevsek parçaciklar, kazima, firçalanma veya kumlama yöntemi ile uzaklastirilmalidir. Yag, gres, hidrolik gibi yabanci maddeler deterjanli su ile temizlenmelidir. Nötralizasyon gerekiyorsa, yüzey %3-4 lük Hidroklorik asit veya Asetik asit çözeltisi ile silinir, sonra bol su ile yikanir.Uygulamadan evvel zeminin tamamen kuru olmasina dikkat edilmelidir

 
 Demir ve Çelik
 Mekanik yollarla veya kumlama metodu ile temizlenen yüzey mutlaka temizleme islem bitimini takiben 3-4 saat içinde tavsiye edilen metal astarlar ile astarlanmalidir. Hiçbir sekilde kumlama bitiminden sonra ertesi günlere birakilmamalidir. 

                                            
Astarlama  Beton Zemin
Temizlenerek hazirlanan yüzey SOLVENTSIZ EPOXY Seffaf ile zeminin emiciligine bagli olarak ortalama 0,200 kg/m² sarfiyat ile astarlama yapilir. Betonun tozumasi önlenir.

                                               
 Demir ve Çelik
Uygun metotlar ile temizlenerek hazirlanan yüzeye EPOXY METAL ASTAR  ile astarlama yapilir ve son kat uygulamaya hazir hale getirilir.

 
Malzemenin Hazirlanisi     
Ana Malzeme iyice karistirilir, daha sonra Sertlestirici Ana Malzemeye ilave edilerek  5 dakika  müddetle devamli karistirilir. Karisim 5 dakika dinlendirilmelidir, nedeni ise çift   komponentli boyalar karisinca gaz çikisi olur. Eger gaz çikisi devam ederse beklemek gerekir.  Karisim ömrü süresince uygulanabilecek miktardan fazla malzeme hazirlanmamalidir.
 
 
Uygulama Metotlari      
  
Kisa tüylü rulo.
 
Uygulama Sicakligi   
 
+10ºC altinda uygulama yapilmamalidir.
 
 
Karisim Ömrü     
   
20ºC de 45 dakika (Karisim miktari ve ortam sicakligi yükseldikçe karisim ömrü kisalir).Katlar Arasi Bekleme Süresi  Eger çok kat tatbik edilecekse, en az 24 saat, en fazla 48 saat beklenmelidir. Bu zaman asilirsa iyi bir yapisma saglanabilmesi için zimpara ile pürüzlendirmelidir.

 
Kuruma Süresi               
20ºC de yüzeysel kuruma  :   4 – 6 saat
20ºC de tam kuruma          : 16- 24 saat

 
Kürlenme Süresi     
20ºC de 7 gün. Bu süre zarfinda boya kaplanan yüzey hiçbir kimyasal ve fiziksel etkiye maruz kalmamalidir.

 
Dikkat Edilecek Hususlar  
Kapali yerlerde yapilan uygulamalarda havalandirma gereklidir.